Bunlar da 'şuurlu' öğretmenlermiş

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 25 Kasım 2006 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şuurlu Öğretmenler Derneği'nin Öğretmenler Günü'nü narem-selamlık oturma düzeni, hediyesi Kuran olan piyango ve hedefi Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve 'çağdaş' öğretmenler olan bir geceyle kutladı.

Şanlıurfa'da önceki akşam Şair Nabi Kültür Merkezi'nde yapılan kutlama, kapıda davetlilere gülsuyu ikram edilerek başladı. Az sayıdaki kadın öğretmen salonun üst katında, erkekler alt katta oturdu. İstiklal Marşı ardından Kuran-ı Kerim okundu. Gecenin açılış konuşmasını yapan Şuurlu Öğretmenler Derneği Başkanı Yunus Yeğin, öğretmenleri bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

13 yaşındaki öğrenci Ayşe Çelik, 'Dünyanın Bütün Çiçeklerini Getirin Bana' adlı şiiri okudu. Çelik şiire devam ederken, temsili olarak ölen ve yere uzanan öğrencinin yanına gelen, yaşları altı-12 arasında değişen kızlar da dua okudu.

Gecede stand-up gösterisi adı altında konuşan Şair Abdi İlköğretim Okulu öğretmenlerinden 35 yaşındaki Muharrem Çelik, Atatürkçü Düşünce Derneği'yle (ADD) ilgili şunları söyledi: "Okula 'ADÇ gelecekmiş' dediler, herkes bir telaş bir telaş. Ben de dedim ki 'Kim geliyormuş okula'. Bir de baktık ki müdürün süslü eşi ADÇ. Müdürün eşine ADÇ diyorlar. Yani Atatürkçü Düşünce Derneği. Onu bile doğru telaffuz edemiyorlar."

'Çağdaşım, kadınlar tuvaletine ederim'

Çelik konuşmasında, kendisinin de çağdaş olduğunu belirterek, okuldaki tuvalet örneğini verdi. Çelik, okuldaki kadın öğretmenlerle yaşadığı bir olayı alaylı şekilde şöyle anlattı:

"Okulda nöbetçi olduğum sırada çok sıkışmıştım. Erkekler tuvaleti doluydu, ben de kadınlar tuvaletine girdim. O esnada bir bayan öğretmen geldi, 'Çık dışarı ulan' dedi. Ben de 'Çıkmam valla dedim. Ben de sizin gibi çağdaşım, bu tuvalete edeceğim' dedim. Ben de çağdaş bir öğretmenim."

Gecenin sonunda yapılan çekilişle öğretmen ve öğrencilere Kuran-ı Kerim ve Said-i Nursi'nin hayatını anlatan kitaplar hediye edildi. Hediyeler Memur-Sen Şube Başkanı Ahmet Kaytan ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Şube Başkanı Bekir Bebe tarafından talihlilere verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber